Over Make it Happen

Rotterdam is geen grijze muis. Het is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en nooit hetzelfde. Rotterdam en Rotterdammers gaan het experiment niet uit de weg. Zoeken het eerder op. Rotterdam, de stad van de Koninklijke roeiers, de stad van de Mariniers sinds 1665. En stad van danser Timor Steffens en freestyle voetballer Soufiane Touzani. Het energieke karakter van de stad is een belangrijk onderdeel van het gezicht van Rotterdam. Zoals de Nieuwe Maas een sterk symbool is voor de constante beweging. Een stad waar de Make It Happen mentaliteit voelbaar en zichtbaar is. Met partijen die voor Rotterdam kiezen en hun eigen invulling geven aan de Rotterdamse mentaliteit en ‘can do’ spirit. Of je nu bewoner bent, bezoeker, of ondernemer sector of cluster: Rotterdam. Make It Happen. Als uitnodiging en belofte.

Gezamenlijke profilering

Havenbedrijf Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners hebben eind 2014 de handen ineen geslagen om Rotterdam in binnen- en buitenland nog beter op de kaart te zetten en bewoners, bedrijven, studenten en bezoekers aan te trekken en aan de stad te binden. Met een gezamenlijke profilering en de pay-off Make It Happen, die de Rotterdamse mentaliteit weerspiegelt en laat zien waar stad, haven en inwoners voor staan: pionieren, grenzen verleggen en no-nonsense. Lees hier het nieuwsbericht over de start van Make It Happen (december 2014).

De gezamenlijke Make It Happen profilering is gebaseerd op het DNA van de stad: internationaal, ondernemend en rauw. Werelds, grensverleggend, no-nonsense. Meer weten over het DNA van Rotterdam en de Rotterdammers? Kijk dan eens op deze webpagina.

Drie centrale thema's

De profilering van Rotterdam volgt drie centrale thema’s: Rotterdam als partner (connector), Rotterdam als samenleving (society) en Rotterdam als ontdekking (discovery).

Rotterdam als partner: Rotterdam biedt ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap. In Rotterdam wordt het bedacht, gemaakt en gedeeld met de wereld.

In Rotterdam is voor bewoners, ondernemers, ondernemingen en studenten ongekende geestelijke en fysieke ruimte om te ontwikkelen, te innoveren, te groeien en de wereld te veroveren. Als je daadkracht hebt, snel handelt en grensoverschrijdende ambities hebt, moet je in Rotterdam zijn. Want in Rotterdam kan er meer en wordt het echt gerealiseerd. Rotterdam is een stad van samenwerking en verbindingen. Die zorgen voor onorthodoxe combinaties en vernieuwende crossovers tussen economische sectoren.

Rotterdam als samenleving: Rotterdammers zijn voortrekkers, pakken hun rol en bouwen actief mee aan de duurzame stad van morgen: in Rotterdam en in de wereld.

Niet het bestuur maar de bewoners, kennisinstellingen en ondernemers geven inhoud aan de sociale structuren en de nieuwe economie van Rotterdam. Bewoners en ondernemers benutten met evenementen, initiatieven en duurzame oplossingen de ruimte die de stad biedt. Het stadsbestuur faciliteert, de bewoners, kennisinstellingen en ondernemers innoveren en realiseren samen het nieuwe Rotterdam. De gemeente is de proactieve partner voor alle Rotterdammers.

Rotterdam als ontdekking: Rotterdam verrast iedere keer. Voor bezoekers en bewoners is het een stad om te ervaren, te ontdekken en om van te genieten.

Rotterdam is de meest on-Hollandse stad van Nederland. Een stad die iedere dag anders is en die bewoners en bezoekers steeds weer weet te verrassen. Het is een dynamische stad die je steeds opnieuw ontdekt. Die eerst wat afstandelijk kan overkomen, maar die je daarna vasthoudt en blijft fascineren. Een stad die statements op het gebied van architectuur, stedenbouw en design combineert met kleinschaligheid, bijzondere winkels en eigen initiatief. Het is een combinatie die werkt als een magneet. Rotterdam is een ‘must see’ stad. Stoer, levendig, cultureel en culinair divers en voortdurend in ontwikkeling. Een stad die zichzelf na de Tweede Wereldoorlog heeft opgericht en opgebouwd en die momenteel een renaissance beleeft.

Inspirerende voorbeelden

Make It Happen is niet zomaar een pay-off of een slogan. Iedere dag geven Rotterdammers hun eigen invulling aan Make It Happen. Door te innoveren en te ondernemen. Door samen te werken en te verbinden. Door vooruit te lopen op de massa en de nek uit te steken, te durven. Door na te denken over duurzame oplossingen. Door te ontdekken, te beleven, te doen.

Op deze website (kies in het menu voor 'Inspiratie') tonen wij diverse inspirerende voorbeelden van hoe de mentaliteit van Rotterdam gestalte krijgt door personen, organisaties en bedrijven in Rotterdam. Echte Rotterdamse successen. Ieder verhaal met een eigen insteek, stuk voor stuk goede voorbeelden van Rotterdam. Make It Happen.

Contact

Heb je vragen over het merkbeleid? Of inspirerende verhalen en voorbeelden? Laat het ons weten via info@rotterdambrandingtoolkit.nl.